Ditt seende

Din källa till berättelser, undervisning om ögonhälsa, mode inom bågar och mycket mer. Upptäckt våra artiklar och ämnen.

Ditt liv och dina ögon 4 minuters läsning

VAD DU SKA GÖRA OM DIN SYN BLIR SÄMRE

Om du märker att din syn blir sämre är det viktigaste att boka en tid för synundersökning hos din lokala optiker. Optikern kan identifiera om det finns några underliggande problem som får synen att bli sämre. Optikern skickar dig även vidare till en ögonläkare vid behov.

Ögonsjukdomar och symptom 10 minuters läsning

Att förstå presbyopi

Presbyopi är en åldersrelaterad långsynthet, vilket påverkar din förmåga att se föremål på nära håll. Det händer när linsen förlorar sin flexibilitet. Lär dig om denna ögonsjukdom, varför det händer och vad du kan göra för att behandla det.

Ögonsjukdomar och symptom 15 minuters läsning

Att förstå åldersrelaterad makuladegeneration (AMD)

Åldersrelaterade makuladegeneration (AMD) orsakar förlorat centralt seende (när du fokuserar rakt fram). Gula fläcken är en liten del av näthinnan, och när du blir äldre, kan denna bli försämrad och påverka ditt seende.

Ögonsjukdomar och symptom 6 minuters läsning

Förstå konjunktivit

Konjunktivit är en vanlig ögonsjukdom där bindhinnan blir inflammerad, förstå orsakerna, tecken och symptom och möjliga behandlingar. Förstå orsakerna, tecken och symptom och de möjliga behandlingarna i denna artikel.

Ögonsjukdomar och symptom 12 minuters läsning

Att förstå hypermetropi (långsynthet)

Mer känt som långsynthet eller hyperopi, kommer hypermetropi under en grupp av ”brytningsfelstillstånd” som resulterar i att föremål på nära håll är suddiga och ur fokus, medan föremål på avstånd är skarpa och i fokus. Förstå orsakerna till dessa fel och hur du kan korrigera ditt seende.

Ögonsjukdomar och symptom 8 minuters läsning

Förstå myopi

Närsynthet är en vanlig ögonsjukdom som uppstår när det är något fel med formen på ögongloben, hornhinnan eller linsen, och orsakar att objekt på avstånd är suddiga eller oklara. Ta reda på mer om denna vanliga ögonsjukdom och hur den kan behandlas.

Allt om Essilor 6 minuters läsning

Vem är Essilor: Märket bakom glasen

Sanningen är att även om du inte har hört talas om Essilor, använder du troligtvis ett av de glas vi har tillverkat. Vår historia spänner 170 år, med den ambitiösa början på 1800-talet. Upptäck mer.