Ditt liv och dina ögon

Här hittar du din guide till synlösningar som passar din livsstil. Denna samling med artiklar har skrivits för att ge dig stöd när du letar efter mer information om att välja rätt glas för din livsstil, oavsett om det handlar om idrott eller bilkörning.

Ditt liv och dina ögon 4 minuters läsning

VAD DU SKA GÖRA OM DIN SYN BLIR SÄMRE

Om du märker att din syn blir sämre är det viktigaste att boka en tid för synundersökning hos din lokala optiker. Optikern kan identifiera om det finns några underliggande problem som får synen att bli sämre. Optikern skickar dig även vidare till en ögonläkare vid behov.

Ditt liv och dina ögon 5 minuters läsning

Hur man vet när man behöver progressiva glasögon

Om du är äldre än 40 och börjar märka att objekt i närbild är suddiga, eller om du behöver anstränga dig för att se klart i svag belysning, är det möjligt att du kan behöva progressiva glas. Läs om hur du känner igen när du behöver dessa glas.

Ditt liv och dina ögon 2 minuters läsning

Hur man kör säkert i skymningsljus

När klockorna ställs tillbaka i slutet på oktober, blir vi snart inkastade i extra mörka timmar på morgon och kväll. Medan detta betyder att du kommer att vara längre till sängs under en morgon, betyder det också att du troligtvis kör mycket mer i mörkret.

Ditt liv och dina ögon 4 minuters läsning

Smärta i nacke och axlar

Stelhet i nacke och axlar kan leda till ögonsmärta eftersom musklerna kan pressa på ögonnerven i nackens baksida.