Ögonsjukdomar och symptom

Här hittar du din guide till ögonsjukdomar och symptom. Denna samling med artiklar har skrivits för att ge dig stöd när du letar efter mer information angående din ögonhälsa. Om du misstänker att du har ett symptom eller en sjukdom rekommenderar vi att du besöker en optiker så snart som möjligt.

Ögonsjukdomar och symptom 12 minuters läsning

Att förstå hypermetropi (långsynthet)

Mer känt som långsynthet eller hyperopi, kommer hypermetropi under en grupp av ”brytningsfelstillstånd” som resulterar i att föremål på nära håll är suddiga och ur fokus, medan föremål på avstånd är skarpa och i fokus. Förstå orsakerna till dessa fel och hur du kan korrigera ditt seende.

Ögonsjukdomar och symptom 10 minuters läsning

Att förstå presbyopi

Presbyopi är en åldersrelaterad långsynthet, vilket påverkar din förmåga att se föremål på nära håll. Det händer när linsen förlorar sin flexibilitet. Lär dig om denna ögonsjukdom, varför det händer och vad du kan göra för att behandla det.

Ögonsjukdomar och symptom 15 minuters läsning

Att förstå åldersrelaterad makuladegeneration (AMD)

Åldersrelaterade makuladegeneration (AMD) orsakar förlorat centralt seende (när du fokuserar rakt fram). Gula fläcken är en liten del av näthinnan, och när du blir äldre, kan denna bli försämrad och påverka ditt seende.

Ögonsjukdomar och symptom 6 minuters läsning

Förstå konjunktivit

Konjunktivit är en vanlig ögonsjukdom där bindhinnan blir inflammerad, förstå orsakerna, tecken och symptom och möjliga behandlingar. Förstå orsakerna, tecken och symptom och de möjliga behandlingarna i denna artikel.

Ögonsjukdomar och symptom 8 minuters läsning

Förstå myopi

Närsynthet är en vanlig ögonsjukdom som uppstår när det är något fel med formen på ögongloben, hornhinnan eller linsen, och orsakar att objekt på avstånd är suddiga eller oklara. Ta reda på mer om denna vanliga ögonsjukdom och hur den kan behandlas.

Ögonsjukdomar och symptom 6 minuters läsning

Att förstå astigmatism

Astigmatism är en vanlig ögonsjukdom, i denna artikel förklarar vi orsakerna och hur den kan behandlas.