Förbättrad tydligheten

Crizal Sapphire HR

Transparens som motstår livets påfrestningar.

Fördelar

Dammavstötande

Stöter bort dammpartiklar, för klarare seende och lättrengjorda glas

Smutsavvisande

Stöter bort svåra fläckar och är enkla att rengöra

Reptåliga

Säkerställer ett klart seende, garanterat i 2 år (2)

REFLEXFRIA

Tar bort reflexer för ett klarare seende och förbättrad estetik

UV-skydd

Skyddar dina ögon mot UVA- och UVB-strålar

Vattenavvisande

Stöter bort vattendroppar så dina glas håller sig klara

Vår senaste innovation inom antireflexiv ytbehandling

Varje dag är dina ögon med dig i din hektiska vardag och låter dig uppleva livets alla sidor. Vardagliga påfrestningar kan påverka glasögonbärares synklarhet och synkomfort.

Crizal® Sapphire™ HR är vår bästa Crizal-ytbehandling som ger transparenta, långvariga och lättskötta glasögon.

 

VÅR SENASTE INNOVATION INOM ANTIREFLEXYTBEHANDLING

Varje dag finns dina ögon med dig i din hektiska vardag och låter dig uppleva livets alla sidor. Vardagliga påfrestningar kan påverka dina glasögons klarhet och din synkomfort.

Crizal® Sapphire™ HR är vår bästa Crizal-ytbehandling som ger transparenta, långvariga och lättskötta glasögon.

HUR CRIZAL® SAPPHIRE™ HR MOTSTÅR EXTREMA PÅFRESTNINGAR

CRIZAL LIFEPROOF MULTITEST

Essilor har utvecklat ett gediget protokoll för att förstärka sina testmetoder som kallas Crizal Lifeproof multitest. Crizal® Sapphire™ HR:s prestation har utvärderats under alla omständigheter:

multi layer resistance
  • Antireflexiv effektivitet: transparens bäst i klassen enligt experters utvärdering genom sensorisk analys2.
  • Reptålighet: överlägsen reptålighet jämfört med föregående generation efter 12 månaders användning i verklig miljö3.
  • Enkel att rengöra: enkel att rengöra efter kraftig nedsmutsning och 20 000 avtorkningar4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MINSKA REFLEXER

Vare sig vi är hemma, på arbetet eller i affären så utsätts vi för många ljuskällor. Ljus når glaset från alla vinklar och orsakar reflexer. Dessa reflexer kan vara obekväma och påverka din vardag genom att förändra ditt beteende, både medvetet och omedvetet. Vi byter huvudställning, ändrar kroppshållning eller till och med tar av glasögonen bara för att minska den visuella påverkan av reflexer. Crizal® Sapphire™ HR reducerar reflexer oavsett var ljuset kommer ifrån. Genom att minska hur mycket reflexer din syn utsätts för kommer din syn att bli renare med en mer levande bild och mindre synliga glas när andra ser på dig. Transparens har aldrig varit så synlig.(4)

 

DEN HÖGSTA NIVÅN AV UV-SKYDD FÖR KLART GLAS

Det har påvisats att UV kan ha en ackumulativ effekt på dina ögon, vilket bidrar till för tidigt åldrande ögon, och är associerad som en riskfaktor för grå starr.(5) Crizal® Sapphire™ HR filtrerar UV-strålar och hindrar dem från att passera genom glasets framsida och hindrar även att de reflekteras från baksidan av glaset mot ditt öga. Tack vare denna unika förbättring i UV-skydd har Crizal® Sapphire™ HR en E-SPF på 35, det högsta E-SPF-indexet på klara glas som finns, för optimalt UV-skydd.(6)

 

FÖRBÄTTRA DINA GLAS PÅ ALLA SÄTT

Crizal® Sapphire™ HR säkerställer att dina glasögon är reptåliga och avvisande mot smuts, vattendroppar och dammpartiklar. Det innebär att dina glas kommer att vara otroligt skyddade, klara och lätta att rengöra. Det är praktiskt i dina vardagliga aktiviteter.

 

1Upplevd transparens baserat på en konsumentstudie i laboratorium – tredje oberoende part – 2021 – FR – (n=15 tränade konsumenter), i jämförelse med de mest välkända glasvarumärkena för konsumenter (2019 extern varumärkesspårning i 11 länder). 2Essilor® R&D slitagetest – 2020 – n=35 glasögonanvändare – glasnötningsskala i 7 steg (från 0 till 6), gav betydlig skillnad mellan Crizal® Sapphire™ HR och den föregående generationen Crizal® via statistiskt studenttest. 3Externt laboratorietest – 2020 – i jämförelse med de mest välkända glasvarumärkena för konsumenter (2019 extern varumärkesspårning i 11 länder).

(4) Upplevd osynlighet baserat på användartest 2017. (Fr) N = 50 – till följd av en bättre upplevelse av antireflex egenskaper.

(5) Grå starr: http://www.pointsdevue.com/article/ageing-and-crystalline-lens, http://www.pointsdevue.com/article/effects-ageing-visual-system. McCarty CA, Taylor HR. En bedömning av epidemiologiska bevis som kopplar ultraviolett strålning till grå starr. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31.

(6) E-SPF®-index beror på linsmaterialet samt dess ytbehandling. E-SPF® är ett globalt index som graderar det övergripande UV-skyddet av ett glas. E-SPF® utvecklades av Essilor International och är godkänt av utomstående tredjepartsexperter. Endast glasprestanda. E-SPF®-index exkluderar direkt ögonexponering som beror på externa faktorer (användares morfologi, bågform, glasögonplacering). E-SPF®=10 för Crizal® Sapphire™ HR-glas med Essilor Orma 1.5®.