Skydda din syn

Crizal Sun XProtect

Förbättra dina solglasögon med en varaktig och skyddande ytbehandling

Fördelar

SLITSTARKA GLAS

Reptålighet för mer slitstarka glas

SMUTSAVVISANDE

Stöter bort svåra fläckar och är lätta att rengöra

LÄTTA ATT RENGÖRA

Glas lätta att rengöra för en klarare syn

ÖKAT UV-SKYDD

Glas lätta att rengöra för en klarare syn

UV-SKYDD

Erbjuder det mest heltäckande dagliga skyddet mot osynlig och ofta irreversibel skada från UV-strålning

UV-skyddande solglasögon

  • Gör glas slitstarka
  • Minskar blänk
  • Ger bekvämt seende
  • Lättrengjorda glas
  • UV-skydd även mot reflekterad UV-strålning

ÖKAT SKYDD + HÅLLBARHET

Kombinera Xperio®-receptbelagda solglasögon med NYA Crizal® Sun XProtect för maximalt skydd mot UV-strålar och överlägsen tålighet mot repor och smuts. Crizal® Sun XProtect är en ytbehandling som är särskilt anpassad för solglasögon för att ge totalt skydd för dina ögon och solglas.

MAXIMALT UV-SKYDD

De flesta solglasögon som hävdar att de blockerar 100% UV-strålning skyddar endast dina ögon mot UV på framsidan av glasen. Men upp till 50% av den totala UV-exponeringen reflekteras på baksidan av solglasen och in i ögat, vilket kan öka risken för ögonsjukdomar.(1)

Med Crizal® Sun XProtect får du ökat skydd genom att även eliminera UV-ljus och synliga ljusreflexer från baksidan av glaset. Crizal® Sun XProtect har det högsta UV-skyddet E-SPF 50®, vilket innebär att dina ögon är minst 50 gånger bättre skyddade än utan några glasögon.(2)

Woman on beach in the sun

BEVARAR DINA SOLGLASÖGON SOM NYA UNDER LÄNGRE TID(3)

Crizal® Sun XProtects nya Ionic Shield-teknologi är överlägset rep - och smutsavvisande så att dina solglasögon håller längre. Oavsett om du är utomhus där solglasögon utsätts för väder och vind eller om de inte används alls utsätts solglasögon för många vardagliga påfrestningar såsom sand, grus och kvistar, tappas på marken, regelbunden hantering och olämplig förvaring.

Ionic Shield-teknologi skyddar dina solglasögon genom att stärka framsidan av glaset så att olyckor

inte förstör glasen – bevara glasens kondition och din goda syn.

Man cleaning lenses

ÖVERLÄGSET REP- OCH SMUTSSKYDD(4)

Genom att lägga till Crizal® Sun XProtect kan du åtnjuta en högre nivå av skydd när du bär dina solglasögon – och även när du inte bär dem – så att du kan fokusera på din dag, inte dina solglasögon.

  • NYHET: Mer än 2x bättre prestanda mot repor än Crizal® Sun UV(5)
  • NYHET: Mer än 2x bättre smutsskydd än Crizal® Sun UV(6)
  • Oöverträffat skydd mot damm och vatten(7)
  • Tvåsidigt skydd mot blänk och UV(8)

Mest heltäckande skyddet mot repor, smuts, UV och blänk.(9)

Green Frames

SKYDDA DIN SYN UTOMHUS

Både synligt ljus och UV-ljus kan lätt reflekteras från baksidan av dina glas mot ögat. Detta kan skapa obehag och öka riskfaktorerna från överexponering för UV-strålar. Crizal Sun XProtect kan eliminera reflekterat ljus från baksidan av glaset på samma sätt som från framsidan. Detta skyddar dina ögon mot såväl blänk som UV-ljus så att du kan njuta av att vara utomhus och veta att dina ögon är ordentligt skyddade. Vare sig du är på semester eller i din trädgård är UV-skyddande solglasögon den perfekta lösningen för att minska störningar och obehag från starkt ljus.

Woman reading a book

RENA GLAS FÖR KLAR SYN

När du bär solglasögon utsätts dina glas ofta för utmaningar såsom solkräm, svett och naturliga kroppsoljor. Alla dessa kan orsaka smuts på dina glas och påverka klarheten. Med Crizal Sun XProtect ytbehandling kommer dina solglasögon att avvisa smuts och damm tack vare oleofobisk ytbehandlingsteknologi. Bevara klarheten i dina glas längre och gör dem lättare att rengöra, så missar du aldrig tillfället att ta en semesterbild!

Family with sunglasses on

 

 

Skaffa Crizal Sun XProtect som en del av din glaslösning från en optiker som samarbetar med Essilor

Hitta en optiker

(1) % av den totala UV-exponeringen för ögat utan något skydd, upp till 50% beroende på glasögon och användarparametrar.

(2) E-SPF® exkluderar direkt ögonexponering för UV runt glaset.

(3) Baserat på data från Stain Release-test utfört av ett oberoende tredjepartslaboratorium, 2020.

(4) Jämfört med ytbehandlingar hos huvudaktörer inom receptbelagda solglasögon. Baserat på data från ISTM Bayer- och Stain Release-test utfört av ett oberoende tredjepartslaboratorium, 2020.

(5) Baserat på data från ISTM Bayer-test utfört av ett oberoende tredjepartslaboratorium, 2020.

(6) Baserat på data från Stain Release-test utfört av ett oberoende tredjepartslaboratorium, 2020.

(7) Hydrofobisk ytbehandling på fram- och baksida samt antistatisk ytbehandling på baksidan.

(8) Eye-Sun Protection Factor® (E-SPF®) är ett internationellt index utvecklat av Essilor och godkänt av tredje part. Det certifierar det övergripande UV-skyddet från ett glas genom att integrera UV-skyddet som kommer från båda sidorna av glaset. UV-skydd som indikerar E-SPF® 50 gäller inte för Orma utan UVX.

(9) Jämfört med ytbehandlingar hos huvudaktörer inom receptbelagda solglasögon. Baserat på data från ISTM Bayer- och Stain Release-test utfört av ett oberoende tredjepartslaboratorium, 2020. UV-skydd som indikerar E-SPF® 50 gäller inte för Orma utan UVX (h) Finns inte tillgängligt för glas med spegeleffekt.

(10) Material: 1.50 (Orma®), Polycarbonate (1.59), 1.60 (Ormix®), 1.67 (Stylis), Design: Alla glasdesigner (inklusive Varilux® X och Eyezen®)