Korrigera din syn

Eyezen Kids

Optimerade, enkelslipade glas för barn 6–12 år. Designade för hur de ser världen.

Fördelar

AVSLAPPNAD OCH SKYDDAD

Ge barnen ett avslappnat och skyddat seende, särskilt framför skärmar.

OPTIMALT SEENDE

Optimalt seende i alla blickriktningar.

MER BEKVÄM

Mer bekvämt seende för alla dagliga aktiviteter.

Varför välja Eyezen® Kids

Synen är viktig för att barn ska utvecklas och växa.

Som förälder är det viktigt att ta hand om och främja ett hälsosamt seende under barnens skolår, särskilt eftersom deras ögon fortfarande håller på att utvecklas. Och det kan vara svårt i en allt mer uppkopplad värld.

 

Ständigt föränderliga vanor och livsstilar

Mobilerdatorersurfplattor … Barn har allt fler digitala enheter runtomkring sig, både hemma och i skolan. Idag använder lärare ofta smartboards och interaktiva whiteboards och hemma förväntas barnen ofta göra läxan på datorn.

Den nuvarande situationen har dessutom intensifierat användningen av elektroniska enheter när utomhusaktiviteter har ersatts av mer tid framför skärmar och virtuella klassrum har blivit den nya verkligheten i många skolor runtom i världen.

➔ Hitta en optiker
Child wearing glasses working on laptop

 

Hitta rätt glaslösning

För barn med närsynthetlångsynthet eller astigmatism kan denna ökade exponering för skärmar vara särskilt skadlig för deras ögon. Den dåliga synen kan försämra deras livskvalitet och leda till inlärningssvårigheter och göra att de inte når sin fulla potential. 

Men med rätt glaslösning som anpassats för deras specifika behov och dagens livsstil, kan de fortsätta att upptäcka, lära sig något nytt varje dag och bli den bästa versionen av sig själva samtidigt som de njuter av barndomens alla magiska ögonblick.

➔ Hitta en optiker
Young boy wearing blue glasses

 

Designade för unga glasögonbärare

De nya Eyezen® Kids-glasen har tagits fram för unga glasögonbärare mellan 6 och 12 år. Denna allt-i-ett-lösning har testats i verkliga förhållanden och erbjuder dem bättre synkomfort och skydd*.

 

EYEZEN KIDS: DERAS MEST BEKVÄMA GLAS*

Varför behöver barn en särskild lösning för enkelslipade glas?

Barn har inte samma synbehov som vuxna. Deras ögon är inte helt utvecklade än. De tenderar att röra sina ögon mer och titta upp oftare på världen runtomkring dem, så de använder en större yta av glaset. 

De behöver glas som är anpassade till deras unika behov, beteenden, ansiktsdrag och dagliga aktiviteter – inklusive skärmtid – och det får de inte med vanliga enkelslipade glas som är designade för vuxna. 

➔ Hitta en optiker
Young girl wearing Eyezen Kids glasses

 

TAR MED BARNS TRE PARAMETRAR I BERÄKNINGEN

1. HUVUDETS OCH ANSIKTETS MORFOLOGI
  • Barn har andra ansiktsdrag än vuxna. Eyezen® Kids design tar med barns ansiktsdrag i beräkningen för att skapa ett glas som passar dem mycket bra.
2. AVSTÅND TILL FÖREMÅL
  • Barns armar är kortare, så de ser föremål på närmare avstånd än vuxna. Hela glaset är optimerat för att göra det möjligt att se föremål på andra avstånd, vilket ger god syn utan ansträngning vid alla dagliga aktiviteter.
3. BLICKRIKTNINGAR
  • Synområdet är 60 % bredare än för vanliga enkelslipade glas, vilket ger bättre korrigering.

 

YTTERLIGARE TIPS FÖR ATT GE BARN AVSLAPPNAD OCH SKYDDAD SYN

Diagram showing tips on children’s vision

Du kan få mer information om Eyezen® Kids-glas genom att kontakta din optiker. Du kan hitta en optiker som samarbetar med Essilor nära dig genom att använda vår sökfunktion hitta en optiker.

Hitta en optiker nära dig